Detailný popis produktu
Skutočne prírodné kešu oriešky - celé
Kešu sú energeticky výdatné a bohaté na živiny , majú vysoký obsah bielkovín a esenciálnych mastných kyselín .
Prospešný tuk : Kešu oriešky majú nižší obsah tuku ako väčšina iných orechov . Tuk , ktorý obsahujú , pochádza z mononenasyceného oleja - kyseliny olejovej , ktorá je okrem iného považovaná za živinu krásy .
Bohaté na minerály : Kešu oriešky sú veľmi bohatým zdrojom minerálov ako je mangán , draslík , meď , železo , horčík , zinok a selén . Selén je dôležitou mikro - živinou , ktorá funguje ako spolučinitel pre enzýmy s antioxidantnými účinky ako sú glutatión ( cukrové ) peroxidy , jedny z najsilnejších antioxidantov v tele . Meď je spolučinitelem pre mnoho životne dôležitých enzýmov , vrátane cytochróm c oxidázy - a super - oxi - dismutázy ( ďalšími minerálmi s funkciou spolučinitelů pre tento enzým sú mangán a zinok ) .
Zinok je spolučinitelem v mnohých enzýmoch , ktoré regulujú rast a vývoj , vznik spermií , trávenie a vznik nukleárnych kyselín .
Bohaté na vitamíny : Kešu oriešky sú tiež bohaté na mnoho esenciálnych vitamínov ako sú kyselina pantoténová ( vitamín B5 ) , pyroxid ( vitamín B6 ) , riboflavín a tiamín ( vitamín B - 1 ) . Tieto vitamíny , ktoré telo vyžaduje z vonkajších zdrojov , sú nevyhnutné pre metabolizmus bielkovín , tukov a uhľovodíkov .
Antioxidanty : Oriešky tiež obsahujú vhodné množstvo Zea - xantínu , dôležitého flavonoidního antioxidantu , ktorý je výberovo vstrebávaný do sietnice macula lutea v oku a plní ochrannú funkciu pri filtrovaní svetla .
Definícia " prírodné " v spracovateľskom priemysle zameranom na oriešky jednoducho znamená " nepražené " , orechy však môžu byť ešte ďalej tepelne upravované . Kešu oriešky v škrupine sa buď varí v oleji alebo Ziha v plameni tak , aby odpadla škrupina ešte pred jej prasknutím a urýchlil sa tak proces výroby . Avšak počas tohto zahrievacieho procesu sa výrazne znižuje kvalita kešu orieškov a sú ničené esenciálne mastné kyseliny a enzýmy .
Spracovanie nevyhnutné pre naše Skutočne prírodné ™ kešu oriešky je v porovnaní s tradičným spracovaním pomalé , ale vysoká kvalita a neprekonateľná chuť a vôňa sú nepopierateľné . Ako príklad uveďme , že typické kešu oriešky v Indii sú spracovávané rýchlosťou 12-14 kg na jedného robotníka a deň , zatiaľ čo pre naše Skutočne prírodné ™ kešu oriešky sa rýchlosť spracovania pohybuje iba medzi 4 - 5kg na robotníka a deň ! Tento obrovský nepomer v objemoch spracovania prispieva k významnému rozdielu v cene , ktorý vedie veľkovýrobcu k nákupu priemyselne spracovaných " prírodných " kešu orieškov ( definovaných stále ako nepražené , avšak stále spracované za vysokých teplôt ) . Vyberte si skutočne prírodné kešu spracovávané za studena , čím podporíte farmára kešu orieškov !
Proces spracovania : popadané kešu sú zozbierané a sušené na slnku po dobu 2-3 dní ako vlhkosť klesne cca na 10 % . Kešu sú potom v škrupine skladované v dobre vetraných miestnostiach po dobu cca 12 mesiacov , kde sa môže stratiť ešte okolo 2 % vlhkosti . V ďalšom procese sú škrupiny ručne olúpané špeciálnymi lúpacím strojmi , používanými v malých továrňach . Jadrá sú stále pokrytá tenkou šupkou a v tejto fáze sa začína so samotným sušením do 40 ° C po dobu cca 14 hod V niektorých prípadoch sa využije teplá para . Zníži sa tak vlhkosť na 5 % . Potom sa šupka ručne odstraňuje a dočisťuje sa veľmi ostrým nožom .
|
Hodnoty v jedné dávce |
% doporučené denní dávky |
Voda |
1.7 g |
|
|
Energetická hodnota |
574 kcal |
28.7 % |
Energetická hodnota |
2403 kJ |
0.0 % |
Bílkoviny |
15.31 g |
34.0 % |
Tuk |
46.35 g |
66.2 % |
Minerální soli |
3.95 g |
65.8 % |
Sacharidy |
32.69 g |
14.2 % |
Vláknina |
3 g |
12.5 % |
Cukr |
5.01 g |
5.6 % |
Vápník |
45 mg |
4.5 % |
Železo |
6 mg |
33.3 % |
Hořčík |
260 mg |
65.0 % |
Fosfor |
490 mg |
49.0 % |
Draslík |
565 mg |
12.0 % |
Sodík |
16 mg |
0.7 % |
Zinek |
5.6 mg |
37.3 % |
Měď |
2.22 mg |
111.0 % |
Mangan |
0.826 mg |
41.3 % |
Selen |
11.7 µg |
16.7 % |
Vitamin B1 (tiamin) |
0.2 mg |
13.3 % |
Vitamin B2 (riboflavin) |
0.2 mg |
11.8 % |
Vitamin B3 (niacin) |
1.4 mg |
7.0 % |
Vitamin B5 (kyselina pantotenová) |
1.217 mg |
12.2 % |
Vitamín B6 (pyridoxal) |
0.256 mg |
12.8 % |
Vitamín B9 (kyselina listová, folát) |
69 µg |
17.3 % |
Vitamín B9 (potravinářský folát) |
69 µg |
|
|
Vitamín B9 (stravovací ekvivalent folátu) |
69 µg |
|
|
Choline |
61 mg |
|
|
Lutein + zeazanthin |
23 µg |
|
|
Vitamín E (alfa-tokoferol) |
0.92 mg |
8.0 % |
Vitamín K (fylochinon) |
34.7 µg |
43.4 % |
Nasycené mastné kyseliny |
9.157 g |
45.8 % |
Mononenasycené mastné kyseliny |
27.317 g |
|
|
Polynenasycené mastné kyseliny |
7.836 g |
|